۱۳۹۰ آذر ۲۸, دوشنبه

مصاحبه عبدالله برات با هفته نامه پرسشگر(شماره سی و یکم—شنبه 26 قوس 1390—17دسمبر 2011)

مصاحبه عبدالله برات با هفته نامه پرسشگر(شماره سی و یکم—شنبه 26 قوس 1390—17دسمبر 2011)

فعالین مدنی، تسلیم زور نخواهند شد

لت و کوب یک کراچی وان توسط اطرافیان معاون والی، بازتاب زیادی داشته است. درشماره قبلی پرسشگر، گفتگویی با آقای محمد آصف مبلغ داشتیم؛ در این فاصله، تعدادیاز حامیان آقای مبلغ نیز طی نشستی، قطعنامه ای را در حمایت از وی و محکومیت طیفی از فعالین مدنی بامیان صادر کردند؛ لذا در این شماره به سراغ آقای عبدالله برات،یکی از فعالین مدنی بامیان که در جمع معترضین به لت و کوب کراچی وان بود رفتیم تا سئوالاتی راجع به سخنان معاون ولایت و نیز تجمع حامیان آقای مبلغ، با ایشان داشته باشیم؛

هفته قبل مصاحبه ای در رابطه با ادعای شما که بادیگاردهای معاون ولایت بامیان،در حضور شخص معاون، یک کراچی وان را لت وکوب کرده؛ معاون ولایت ادعای شما را غیرواقعی می داند و خواستار اعاده حیثیت شده؛ شماچه می گویید؟

اول تشکر از شما و سلام بر خواننده های شما ،متاسفانه آنچه که معاون ولایت بامیان به هفته نامه شما گفتند واقعیت ندارد و فکر میکنم که با این کارشان میخواهند واقعیت را بپوشاند و پوشاندن واقعیت هم خودش به لحاظ قانونی جرم است. وقتی که شما بخواهید پولیس، عدلیه یا قضا وقانون را با حرفهایی غیرواقعی به یک راه دیگر بکشانید و خلاف واقعیت را جلوه بدهید خودش جرم است؛ در حالیکه مردم عادی، جوانان، پولیس و خبرنگاران در محل حادثه حضورداشتند و شاهد هم به اندازه کافی هست که اول جنگ از طرف پدر والی شروع شده، معاون ولایت به همراه بادیگاردش در محل بوده و بادیگاردهای معاون والی به لت وکوب کراچی وان اقدام میکنند میتوانستند کراچی وان را در صورت ارتکاب جرم توقیف کنند و به نیروهای عدلی و قضایی معرفی کنند نه اینکه او را مورد ضرب وشتم قرار بدهند و به اندازه ای کراچی وان مذکور را لت وکوب کردند که وی به شفاخانه رفته است. متاسفانه در شفاخانه هم غیرمستقیم تهدید میشود که اگردر شفاخانه باشی باز هم معاون والی و پولیس برای توقیف تو خواهد آمد؛ که بعد شفاخانه را هم ترک گفته و به خانه اش فرار میکند। بعد کراچی وان مزبور علیه شخص معاون ولایت عریضه میکند که عریضه اش هم موجود بوده در شورای ولایتی که شورای ولایتی هم انکار نکرده است، بر علیه معاون ولایت به حقوق بشر هم شکایت میکند। باز با وساطت تعدادی که از جانب معاون موظف به وساطت بودند به خانه کراچی وان لت خورده رفته وبرای گرفتن رضایت وی به دفتر معاون برده میشود و با پرداخت مبلغی، کراچی وان را وادار به سکوت میکنند। تمام این ها دلایل محکمی است که نشان می دهد حادثه یک حادثه ترافیکی نبوده، اگر تصادف ترافیکی بوده چرا جای دیگری حل نمیشود و کراچی وان مزبور به دفتر معاون صاحب برده شده و همانجا به وی مبلغی پول پرداخت میشود। متاسفانه می بینیم که شخص معاون مقام ولایت، در اینجا به مطبوعات هم واقعیت را نمی گوید و هم به فرد مذکور حق السکوت داده است که اینکار ایشان یک نوع پوشش غیر واقعی و انکار واقعیتها است.

روز شنبه 19 قوس تعدادی از مردم که گفته میشود در بین شان فعالین مدنی، علماء و فرهنگیان حضور داشتند، اعتراض شما را غیر واقعی دانسته و محکوم کرده اند؛ نظر شما درباره گردهمایی حامیان آقای معاون چیست؟

اول در رابطه با خطاب کردن خودشان باعنوان فعالین مدنی، علمای دین و فرهنگی بسیار جای حرف است؛ تعدادی از اینها کسانی هستند که بخاطر تعصب کور و برتری خواهی شان، دختری را بخاطر ازدواج با یک بچه جوان قصد کشتنش را کردند که هنوز آن بیچاره در خانه امن حقوق بشر است .شما خود درباره مدنیت، عالم به دین بودن و فرهنگی بودن آنها خود قضاوت .متاسفانه باز هم می بینیم که معاون در این چند روز هم آرام نمی نشیند با یک تعداد متحجرین و برتری خواهان به تحریک یک تعداد از مردم بامیان اقدام میکند، به مردم قریه خود اظهار می دارد که در ارتباط حادثه اتفاق افتاده با وی همکاری نموده و از وی پشتیبانی کنند، تعدادی را به بهانه جلسه در مورد قتل عام مردم کابل در روز عاشورا جمع میکند و تعدادی دیگر را به بهانه مشوره در ارتباط با مشکلی نامعلوم در مسجد جمع میکند و در روزجلسه، قطعنامه از پیش تنظیم شده ای را برای مردم میخواند و مردم را در مقابل عمل
انجام شده قرار می دهد .اگر مردم خودشان این کار را می کردند باز هم به هر صورت، اما شواهد کافی موجود است که شخص معاون به خانه های مردم رفته و با آنها صحبت کرده و با حادثه ترافیکی، ساده جلوه دادن لت وکوب جوالی مذکور، توطئه ای را در ارتباط با زیر سؤال بردن تمام حرکتهای مدنی بامیان طراحی نمودند.جالبتر این که اظهار کرده اند که ما خواستار حرکتهای مدنی هستیم نه هرج و مرج. بسیار جای تأسف است که کسانیکه به گفته ایشان سه یا چهار نفری که هرج و مرج میکنند، همان کسانی هستند که حرکتهای مدنی را انجام داده اند؛پس آن حرکتهای مدنی شان درست است و اینجا که حرکت خلاف قانون از طرف معاون ولایت صورت می گیرد اعتراض فعالین مدنی در مقابل عمل خلاف قانون معاون و بادیگاردش یک حرکت غیر انسانی وآنارشیزم از سوی یک تعدادی که از سوی معاون ولایت استخدام شده اند اعلام میگردد. حتی درهمان جلسه کسی که اعتراض میکند ومیگوید "شما که از معاون ولایت دفاع می کنید خود عامل همین غوغاست و کراچی وان مظلوم را توهین و تحقیرکرده است"، تهدید شده و از مجلس بیرون انداخته میشود و به دیگران فهمانده میشود که هر کس اعتراض کند چنین سرنوشتی در انتظارش است. در اینجا متأسفانه از نام علماء استفاده میشود، از نام مذهب استفاده میشود،از وقت نماز مردم استفاده میشود، از مردم نمازگزاری که برای خواندن نماز آمده بودند استفاده نموده و هدفشان را عملی میکنند و از طرف دیگر، حرکتهای مدنی و فعالین مدنی را تهدید و تحقیر می نمایند که این عمل خودش جرم است। همین معاون ولایت خبرنگاران را در رابطه با خبر قبل، تهدید میکند و می خواهد که آن خبر پخش نشود و با زمینه سازی میخواهد که این خبر جدید، یعنی قطعنامه اش را خبرنگاران نشربکنند. ازطرف دیگر هستند صاحبان شرکتهایی که نیاز به تأیید پروژه داشته و با معاون ولایت همصدا گشتند؛ حرکتهای مدنی که برضد منافعشان نبود را تأیید و حرکت مدنی اخیر را که بر خلاف منافع شان بود تقبیح کرده وگفته اند که بامیانی ها باید خودشان تصمیم بگیرند نمیدانم فعالین مدنی را هم جزء بامیانی ها حساب میکنند و یا خیر؟ یعنی کسانی که از چهار کوت (شهیدان، سید آباد و حیدر آباد، فولادی و دره سادات) نیستند در نظر آنها بامیانی نیستند!

گزارش جلسه آنها گفته میشود که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است

باز معاون و دوستانش تعدادی را مجبور به نشر غیر واقعی و جانبدارانه از طریق رادیو به نفع خویش میکنند، به قسمی که حرکت خود را به صدها نفری وگسترده تشبیه نموده است در حالی که مردم را با فریب، جمع آوری نموده است। مهمتر از همه حضور یکی از رؤسای دولتی (رئیس اطلاعات و فرهنگ) در حین انجام وظیفه دولتی در این جلسه بود؛ در صورتی که در همان روز در جلسه بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر و قربانیان که یک جلسه رسمی و یک روز ملی و بین المللی است شرکت نمیکند و متأسفانه خلاف مقررات دولتی عمل کرده است و باید بازخواست شود। اگر فعالین مدنی مرتکب خلاف شده اند به مراجع عدلی وقضایی معرفی شوند، نه اینکه جناب رئیس صاحب اطلاعات و فرهنگ با حضورشان مهرتأییدی بر این حرکت غیرمدنی بگذارند। از طرف دیگر در ارتباط با احزابی که با پیش کشیدن مسئله نصری و غیر نصری بودن میخواهند ماهی مرادشان را از آب گل آلود بگیرند میخواهم بگویم: رهبر شهید بابه مزاری که هم شما سنگش را به سینه میزنید و هم تمامی اقوام و ملیتها به او احترام میگذارند، در سال 1368 بطور کلی سازمان نصر را دفن کرد و چیزی به نام حزب وحدت بوجود آمد؛ متأسفانه این افراد که خود را پیرو بابه مزاری میدانند به این مسئله دامن زده و سعی بر استفاده جویی دارند.

نظر شما در مورد پوشش دادن بعضی از رسانه های بامیان از جلسه مذکور چیست؟

یک رادیو است که خبر جلسه مذکور را کاملاً مغرضانه و یکطرفه نشر کرده و بهانه اش این است که ما حرفهای شما را هم پخش کرده ایم در حالی که گردهمایی چند روز قبل فعالین مدنی را نشر کرده ودر آن گفته است که یک تعداد فعالین مدنی که خودشان خود را فعالین مدنی میگویند، همچنین این رادیو در این خبر به فعالین مدنی لقب ماجراجو داده، عملشان را غیر واقعبینانه دانسته ودرمورد حادثه قضاوت میکند؛ همانطور که حاضرین در جلسه مذکور قضاوت کرده بودند و این عمل آنها خلاف مسلک خبرنگاری و جانبدارانه می باشد از رسانه های دیگر که دفعه قبل تهدید شده بودند وما به آنها حق میدهیم، وقتی معاون صاحب تقاضای پخش این جلسه را میکند آنها در جواب میگویند که ما وقتی گردهمایی فعالین مدنی را نشر نکرده ایم، خبرمربوط به شما را هم نشر نمی کنیم چون خلاف اصول خبرنگاری است ؛از طرف دیگر وقتی شایعه شده بود که خبر گردهمایی فعالین مدنی از تلویزیون فردا نشر خواهد شد متأسفانه معاون صاحب به کسی دستور خراب کردن ژنراتور تلویزیون فردا را در همانروز داده بود، یعنی یک سانسور خبری از طرف ولایت در ارتباط با این حادثه شده، در مقابل معاون صاحب ادعا میکند که فعالین مدنی خبر را به خورد رسانه ها داده است؛ ببینید ما این خبر را به خورد رسانه ها نداده ایم در ارتباط با این حادثه، رسانه ها آزاد عمل کرده اند، ما نه ارتباطی با تلویزیون نور داریم و نه تلویزیون تمدن و آریانا ونورین؛ جمهوری سکوت را که شنیدیم خبر حادثه را نشر کرده اند؛ دلیل نشر این خبر این بود که این حادثه از دید آنها یک خبر بود؛ یعنی یک معاون والی یا بادیگارد معاون والی در حضور معاون صاحب، یک جوالی را میزند.

در ارتباط با رسانه خاصی که گفتید خبر را بیطرفانه انعکاس نداده چه گفتنی دارید؟

رسانه مورد نظر ما یعنی رادیو پیوند فکر می کنم از طرف سفارت امریکا تمویل میشود। به نظرم اشتباه شده است مثل هزاران اشتباه دیگری که در افغانستان اتفاق می افتد؛ شاید تمویل کننده این رادیو منظورش این نبوده است که این رادیو بیاید و جانبدارانه قضاوت کند و خبر را غیرواقعی جلوه بدهد و شاید هم باشد، من نمیتوانم به جای آنها نظر بدهم، از سیاست آنها اطلاع ندارم و دوست ندارم بجای سفارت آمریکا نظر بدهم؛ اما چیزی که مهم است تعهد خبرنگاری است؛ آنها تعهد دارند که به حیث یک خبرنگار، واقعیت را انعکاس بدهند بدون کدام دخل و تصرف و قضاوت شخصی در مورد خبر، یک خبرنگار رسانه مستقل، هیچوقت حرفی نمیزند که نشان از جهتگیری وی داشته باشد، متأسفانه این رادیو در نشر این خبر به صراحت، تمام فعالین مدنی را ماجراجو دانسته و از جلسه مذکور بعنوان یک جلسه باشکوه و انباشته از روشنفکران، علماء دین و جوانان یاد میکند که شواهد موجود از جلسه 19
قوس که کاملاً مغرضانه و دیکته شده بود خلاف این حرف را به اثبات میرساند حرفی را که با تمویل کنندگان این رادیو دارم این است که اگر سیاستتان این است، که حرفی جداگانه است و پول دادید وحلوا خوردید، و اگرسیاست تان بی غرضانه است و در راستای تقویت نهادهای مدنی و فعالین مدنی در افغانستان و بامیان می باشد، باید از این
رادیو بازخواست شود و خواست فعالین مدنی بامیان از ریاست اطلاعات و فرهنگ هم این است که به این موضوع رسیدگی کند اما با کمال تأسف شخص رئیس اطلاعات و فرهنگ در این جلسه اشتراک داشته است.

شما با اطلاع از اینکه شخص رئیس صاحب اطلاعات و فرهنگ در این جلسه حضور داشته و شک دارید که به شکایت شما رسیدگی شود،در این رابطه چه اقدامی خواهید کرد؟ آیا به مراجع ذیربط ازجمله وزارت اطلاعات و فرهنگ و تمویل کنندگان رادیو شکایت خواهید کرد؟

در این رابطه ما هنوز تصمیم نگرفته ایم و نمیدانم تا چه حد نیاز هست، من فکرمیکنم به اندازه کافی گوش شنوا در مملکت هست، ما به رسانه ها گپ خود را می رسانیم؛ما فعلاً به همین اکتفا میکنیم که در مقابل این عمل آنها که حتی غیر انسانی است ؛یعنی یک تعداد را در معرض خطر قرار میدهند به این معنا که با غیر واقعی جلوه دادن واقعیات و فهماندن این که این حادثه یک اتفاق ساده است و یکتعداد با غرض و مرض سعی در استفاده جویی دارند، با تهدید فعالین مدنی احساسات مردم را تحریک کنندکه با وجود تمام واقعیات عینی موجود این موضوع واقعاً خطرناک است و فعالین مدنی که اعتراض کرده اند به این معنی نیست که از چیزی نمی ترسند بلکه به این معناست که علاوه بر ترسی که دارند واقعیت ها را فریاد خواهند کرد و مطمئناً کرنش در مقابل ظلم را نخواهند پذیرفت.

معاون ولایت خودش از جمله مجریان قانون است؛ همانطور که گفتید شما تهدید میشوید؛ چی خواستی از شخص معاون ولایت بامیان دارید؟

خواستی را که از معاون ولایت دارم و مطلبی را که به معاون ولایت و دوستانشان میخواهم بگویم این است که این یک بازی بسیار خطرناک است؛ جان فعالین مدنی واقعاً در خطر است از جانب یک تعداد کسانی که بجز جنگ و خونریزی چیزی نمی شناسند، خدای ناخواسته منظورم این نیست که تمام مردم بامیان و یا جهادی ها این چنین هستند، همه میدانیم که جهادی ها بخاطرآزادی این مملکت و سرزمین وآوردن قانون جهاد کرده اند و همه چیزشان را فداکردند؛ اما هستند کسانی که بجز جنگ وکینه وخشم، چیزی برای گفتن ندارند واین بسیار خطرناک و مردم را تحریک کردن است و این تحریک شان متأسفانه باعث خواهد شد که جان تعدادی از فعالین مدنی در معرض خطر بیافتد؛ در این روزها ما هم تهدید میشویم، هم تحقیر میشویم وهم به دیگران ذهنیت داده شده است؛ از شما هم خواهشمندیم که برای روشن شدن خواننده های تان، قطعنامه آنها را هم نشر کنید تا مردم خودشان قضاوت کند.

تشکر از شما بابت مصاحبه
تشکر از شما هم که دنبال واقعیتها هستید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر